Svårt med tandborstningen

Jag har en son på snart två år, som jag har haft nästan 1 år hos mig på halvtid. Jag har svårt för att borsta hands tänder, han sitter gärna själv och borsta sina tänderna och tittar på mig när jag borstar mina tänder, men jag vet hur jag ska få in en rutin där jag får borsta hans tänder. Och nu när hans tänderna kommer på löpande band och han växer känner jag att problemet behöver lösas snarast. Jag blir stressad av situationen då hans tänder är oerhört viktiga.

Annons

Annons

Fråga: Jag har en son på snart två år, som jag har haft nästan 1 år hos mig på halvtid. Jag har svårt för att borsta hands tänder, han sitter gärna själv och borsta sina tänderna och tittar på mig när jag borstar mina tänder, men jag vet hur jag ska få in en rutin där jag får borsta hans tänder. Och nu när hans tänderna kommer på löpande band och han växer känner jag att problemet behöver lösas snarast. Jag blir stressad av situationen då hans tänder är oerhört viktiga.

Svar: Hej! Här är det viktigt att man faktiskt bestämmer sig och börjar att borsta. Tänderna bör ju hålla hela livet och dom behöver få flour via tandkrämen för att stärka tänderna. Visst kommer din 2-åring bli arg i början men fortsätt så blir det en vana. MVH Birgitta Klang, chefssjuksköterska

Annons

Annons