Vaknar på natten

Hejsan. Vi har en son på 17 månader som vaknar ofta på nätterna. Han sover i eget rum och somnar jätte bra själv efter kvälls rutiner och liten sång. Vi säger go´natt och vinkar och går ut. Det har han gjort flera månader och funkar jätte bra. Men sen vaknar han på natten och kan inte somna om själv. det räcker oftast med att vi går in och ger nappen, nallen och lägger honom igen utan at prata så sover han igen. har försökt att vänta ut honom men då blir han bara mer ´ledsen, vill inte att han ska känna sig övergiven. Känns som han vil kolla att vi är där. detta har hållt på i flera månader och vet inte vad vi ska göra. mår han dåligt över något, är han orolig eller är det ganska vanligt??? vore skönt att få sova ostört men är mest orolig att han mår dåligt över något. han är inte hungrig och har inte ätit på natten sen han va liten, får välling innan sänggång. är en väldigt glad och duktig nyfiken kille på dagarna. vad ska vi göra, finns det nå att göra?? vägrar prova metoder där han ligger och gråter sig till söms. han läggger sig runt 18,30-19,30 och sover till ca 7,00. sover ca 2 tim efter lunch. tacksam för svar. Mvh mamma Marie.

Annons

Annons

Fråga: Hejsan. Vi har en son på 17 månader som vaknar ofta på nätterna. Han sover i eget rum och somnar jätte bra själv efter kvälls rutiner och liten sång. Vi säger go´natt och vinkar och går ut. Det har han gjort flera månader och funkar jätte bra. Men sen vaknar han på natten och kan inte somna om själv. det räcker oftast med att vi går in och ger nappen, nallen och lägger honom igen utan at prata så sover han igen. har försökt att vänta ut honom men då blir han bara mer ´ledsen, vill inte att han ska känna sig övergiven. Känns som han vil kolla att vi är där. detta har hållt på i flera månader och vet inte vad vi ska göra. mår han dåligt över något, är han orolig eller är det ganska vanligt??? vore skönt att få sova ostört men är mest orolig att han mår dåligt över något. han är inte hungrig och har inte ätit på natten sen han va liten, får välling innan sänggång. är en väldigt glad och duktig nyfiken kille på dagarna. vad ska vi göra, finns det nå att göra?? vägrar prova metoder där han ligger och gråter sig till söms. han läggger sig runt 18,30-19,30 och sover till ca 7,00. sover ca 2 tim efter lunch. tacksam för svar. Mvh mamma Marie.

Svar: Hej! Detta är vanligt och er pojke vill bara känna att ni finns där.
Det har inget att göra med att han känner sig otrygg, detta brukar försvinna när han blir lite äldre. Ibland kan det hjälpa att man lägger in lite fler nappar i sängen som han kan hitta själv. MVH Birgitta Klang, chefssjuksköterska

Annons

Annons