Välling (4)

Min son är tre år och 2 månander och han har alltid varit tokig i välling och dricker välling innan ska sova och även ibland på nätterna. Han är blöjfri men inte på nätterna och blöjan är jämt full med kiss på morgonen pga att han dricker vällig. Även när han vaknar på natten. Han gillar inte blöjan men jag vill inte sluta med den tills han har slutat med välling. Jag har försökt och sluta ge han välling på kvällarna men då vägrar han sova och blir jättesur på mej hur ska jag göra så att han slutar med vällingen?

Annons

Annons

Fråga: Min son är tre år och 2 månander och han har alltid varit tokig i välling och dricker välling innan ska sova och även ibland på nätterna. Han är blöjfri men inte på nätterna och blöjan är jämt full med kiss på morgonen pga att han dricker vällig. Även när han vaknar på natten. Han gillar inte blöjan men jag vill inte sluta med den tills han har slutat med välling. Jag har försökt och sluta ge han välling på kvällarna men då vägrar han sova och blir jättesur på mej hur ska jag göra så att han slutar med vällingen?

Svar: Hej! Jag tycker det är viktigt att du själv bestämmer när du vill att ditt barn skall sluta dricka välling. Visst får han bli arg men det beror på att du ändrar på något som han vill ha. Ett bra tips är att börja ge välling i mugg. Många barn slutar då med vällingen eftersom det handlar om att suga sig till sömns. Även nattvällingen är viktig att få bort då det påverkar hans tänder, envisas han med det så får man gå upp och borsta tänderna efteråt och servera även detta i mugg så brukar det lösa sig. Birgitta, leg. barnsjuksköterska

Annons

Annons