5 mån och förstoppad

Min dotter började äta pureér för ca 1 mån sedan, samt gröt. Jag ammar fortfarande, men hon har nu i några dagar haft förstoppning. Hon gråter varje gång hon försöker bajsa och jag vet inte vad jag ska göra. Hon har bajsat men det är väldigt hård bajs. Läste att banan inte var bra och har nu slutat med det. Vad är bra att äta, vad kan jag göra? /Orolig mamma som är tacksam för svar.

Annons

Annons

Fråga: Min dotter började äta pureér för ca 1 mån sedan, samt gröt. Jag ammar fortfarande, men hon har nu i några dagar haft förstoppning. Hon gråter varje gång hon försöker bajsa och jag vet inte vad jag ska göra. Hon har bajsat men det är väldigt hård bajs. Läste att banan inte var bra och har nu slutat med det. Vad är bra att äta, vad kan jag göra? /Orolig mamma som är tacksam för svar.

Svar: Hej! Man kan gärna pröva med katrinplommonpure.Ge det gärna varje dag i lite förebyggande syfte Många barn blir förstoppade i början när man börjar med pureer.Vilket går över efter 1-2 mån. Om det inte hjälper så tycker jag du skall ta kontkat med ditt BVC så hjälper dom dig. MVH Birgitta, chefsjuksköterska

Annons

Annons