5 mån vill inte ta tutten!

Jag har börjat jobba vissa kvällar (15-19) och sambon har gett vår 5-månaders utpumpad bröstmjölk blandad med ersättning. Tidigare gav han bara bröstmjölk men eftersom han äter mer nu och det blir svårt att hinna pumpa så mycket varje dag så fyller vi numera ut med ersättning. Igår eftermiddag ville han inte ha tutten, han var hungrig men började skrika och vifta med armarna och putta bort tutten och tittade på pappa istället. Försökte ca en halvtimme sen var jag tvungen att gå och han tog flaskan hur lätt som helst. Sen kom jag hem på kvällen och ammade på natten som vanligt. Men nu på morgonen var det likadant. Tog väl en halvtimme sen till slut accepterade han tutten. Kommer det vara så här nu? Kan det vara så att jag får mindre mjölk för att jag är borta ca 6 timmar 3 dagar i veckan? Bör jag fortsätta ge ersättning samma tid som sambon de dagar jag är hemma?

Annons

Annons

Fråga: Jag har börjat jobba vissa kvällar (15-19) och sambon har gett vår 5-månaders utpumpad bröstmjölk blandad med ersättning. Tidigare gav han bara bröstmjölk men eftersom han äter mer nu och det blir svårt att hinna pumpa så mycket varje dag så fyller vi numera ut med ersättning. Igår eftermiddag ville han inte ha tutten, han var hungrig men började skrika och vifta med armarna och putta bort tutten och tittade på pappa istället. Försökte ca en halvtimme sen var jag tvungen att gå och han tog flaskan hur lätt som helst. Sen kom jag hem på kvällen och ammade på natten som vanligt. Men nu på morgonen var det likadant. Tog väl en halvtimme sen till slut accepterade han tutten. Kommer det vara så här nu? Kan det vara så att jag får mindre mjölk för att jag är borta ca 6 timmar 3 dagar i veckan? Bör jag fortsätta ge ersättning samma tid som sambon de dagar jag är hemma?

Svar: Hej! Vad som har hänt är att din son lärt sig att det går fortare med flaska än med bröstet. Jag tycker att du skall försöka fortsätta att börja amma  och truga så mycket du kan.Blir det ohållbart så blir det med flaska men då kommer du nog tyvärr ganska fort att sluta amma. MVh Birgitta, chefsjuksköterska

Annons

Annons