Amning

Går det att få igång en fungerande ammning efter att mjölken nästan har sinat. Min son är 8 veckor och ammningen har aldrig funkat helt då han har sommnat och gick ej upp i vikt. Nu äter han ersättning men han får bröstet varje dag. Jag har försökt att pumpa men det kommer inte ut mer än 10ml efter jag har pumpat båda brösten maskinellet.

Annons

Annons

Fråga: Går det att få igång en fungerande ammning efter att mjölken nästan har sinat. Min son är 8 veckor och ammningen har aldrig funkat helt då han har sommnat och gick ej upp i vikt. Nu äter han ersättning men han får bröstet varje dag. Jag har försökt att pumpa men det kommer inte ut mer än 10ml efter jag har pumpat båda brösten maskinellet.

Svar: Kanske har du inte någon stor produktion av mjölk. Eventuellt kan det bero på att din som har haft fel sugteknik från början av ammningen. Ge honom mjölkersättning och pumpa ut det du kan av bröstmjölken. Till viss del kan du öka produktionen tillfälligt genom att hela tiden aktivera produktionen och pumpa ut mjölk. //Vänliga hälsningar Zarah

Annons

Annons