Hur sluta amma

Hej jag har en flicka som är 9½ månad och nu har jag tänkt att sluta amma. Men problemet är att hon vägrar ta nappflaska! Hennes pappa har verkligen kämpat och varit jätteduktig i flera månader, även jag har försökt. Vi har köpt alla nappar som finns och även provat flera olika vällingsorter, men inget passar den lilla fröken.

Annons

Annons

Jag ammar henne bara strax innan hon ska gå och lägga sig för kvällen. På morgonen går jag upp och gör gröt kl 6.00 varje dag.
Min fråga är: Kan jag ge gröt på kvällen också istället för att amma? Hon är väldigt "tuttig" på kvällen, när jag knäpper upp min BH är det som om världen ska rasa ihop om hon inte får tutta tillräckligt fort. Eller har du något bra tips om hur jag ska få henne att använda nappflaska?

Hej

Det är en omställning för ett litet barn att lära om sig efter ammningen. Jag tycker inte att du ska ge upp, eftersom välling ger ett stort tillskott av nyttiga vitaminer och mineraler. Fortsätt att vänja henne och varva med gröten. Du kan även använda dig av barnmatsburkarna som ett tillskott.

Vänligen Zarah

Annons

Annons