Åka bort

Hej! Jag har en bebis på 5 månader som har helammats sen hon föddes. Hon ammar ungfär var tredje timme dygnet runt… och det börjar att bli lite påfrestande. När jag mjölkar ur brösten så har jag ungefär 50 ml i varje bröst. Har provat att ge henne ersättning(för att se om hon klarar sig längre på den) men då vill hon bara äta cirka 100 ml av den också. Hur ska jag göra för att få henne att sova längre perioder på natten? Jag förstår att hon ska lära sig att fasta under natten, men vill gärna att hon ska vara ordentligt mätt innan hon somnar… Hur gör jag? Tacksam för svar.

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har en bebis på 5 månader som har helammats sen hon föddes. Hon ammar ungfär var tredje timme dygnet runt… och det börjar att bli lite påfrestande. När jag mjölkar ur brösten så har jag ungefär 50 ml i varje bröst. Har provat att ge henne ersättning(för att se om hon klarar sig längre på den) men då vill hon bara äta cirka 100 ml av den också. Hur ska jag göra för att få henne att sova längre perioder på natten? Jag förstår att hon ska lära sig att fasta under natten, men vill gärna att hon ska vara ordentligt mätt innan hon somnar… Hur gör jag? Tacksam för svar.

Svar: Hej! Det kanske börjar bli dags att ge din bebis lite smakportioner av gröt eller rotfrukter i stället för att ge modersmjölksersättning samtidigt som du fortsätter att fullamma? Jag antar att din bebis rör sig mycket om dagarna och gör av med mycket energi. Om din bebis visar intresse av att börja äta  annat än mjölk och du är "redo" för att ge smakportioner kan det vara en lösning för mer sammanhängande nattsömn. Prata med din bvc-sköterska så kan du få råd och tips om vad du kan börja med. Hälningar Gunnel, BVC-sköterska

Annons

Annons