Magont

Hej, har en son på 4 månader som gråter varje kväll vet ej vad det är med honom. Men det verkar som om det är magen för att han spänner sig och är väldigt gasig av sig.Jag ammar honom och ger honom smakportioner. Har slutat med koprodukter sen han var 4veckor gammal pga av kolik.Började med mjölkprodukter igen för 1 månade sen men han grät så jag slutade igen men han gråter ändå. Vad ska jag göra?

Annons

Annons

Fråga: Hej, har en son på 4 månader som gråter varje kväll vet ej vad det är med honom. Men det verkar som om det är magen för att han spänner sig och är väldigt gasig av sig.Jag ammar honom och ger honom smakportioner. Har slutat med koprodukter sen han var 4veckor gammal pga av kolik.Började med mjölkprodukter igen för 1 månade sen men han grät så jag slutade igen men han gråter ändå. Vad ska jag göra?

Svar: Hej! Det verkar som din lille son har lite problem med magen. Då är det viktigt att börja mycket långsamt med smakportioner, ibland är det bra att vänta ytterligare en månad. Han klarar sig gott på din bröstmjölk. Tänk även på att smakportionerna ska vara mjölkfria. Det finns en bra gröt som heter Sinlac och som brukar fungera även för känsliga magar. Pröva med en tesked första dagen och ge den mitt på dagen för att se om han får ont i magen igen. Lycka till,
Birgitta

Annons

Annons