Magproblem.

Hej. Våran son är 4 månader om några dagar. Han äter och sover som han ska och amningen fungerar. Problemet är att han helt plötsligt har slutat bajsa. Det är onsdag kväll nu och han har inte bajsat sen i lördags, Jag är inte så orolig av mig men detta känns lite konstigt. Vi gav honom minifom förut då han hade ont i magen vilket fungerade bra, det slutade vi sen med men jag har gett det igen sen igår trots att han inte har ont i magen för att försöka få bort eventuella luft fickor. Är det något annat vi kan göra?? 
Mvh Niclas
Fråga:
Hej. Våran son är 4 månader om några dagar. Han äter och sover som han ska och amningen fungerar. Problemet är att han helt plötsligt har slutat bajsa, Det är onsdag kväll nu och han har inte bajsat sen i lördags, Jag är inte så orolig av mig men detta känns lite konstigt. Vi gav honom minifom förut då han hade ont i magen vilket fungerade bra, det slutade vi sen med men jag har gett det igen sen igår trots att han inte har ont i magen för att försöka få bort eventuella luft fickor. Är det något annat vi kan göra?? 
Mvh Niclas
Svar:
Hejsan, 
Hur ofta barn bajsar är väldigt olika, vissa bajsar varje dag medan andra bajsar upp till var tionde dag. Om din son verkar må dåligt av det kan det bero på något mamman ätit eller att han fått i sig mer luft än vanligt. Det brukar hjälpa att mamma dricker fänkåls te (eller anis, fänkål o kummin te finns på hälsokost) som lugnar magen gaserna. Annars kan du ge sonen lite av teet i nappflaska så att han får i sig några teskedar, det kan också göra susen. 
Om mamman ätit något utöver det vanliga som tex rå lök, vitlök, bönor eller kål kan det ha bidragit till gaserna. Annat som kan ge magont hos ammande barn är mjölkprodukter, ägg, spenat, rabarber, paprika, choklad, citrus frukter och kaffe. Testa med bra mag-tarm bakterier (Sempers magdroppar, finns på apoteket) som hjälper mot magbesvären, det gör sonen bara nytta att få i sig de dropparna för att förhindra framtida magbesvär. 
Lycka till, 
Maria 
Kostrådgivare
BarnTotal och Nutrilogi.se 
 
 
 

Annons

Annons

Annons

Annons