Mamma som inte mår bra psykiskt

Hej. Jag undrar om det är mig det är fel på eller om det är vanligt att föräldrar känner så här? När min dotter föddes för 11 månader sen så kände jag inte den där lyckan som alla pratar om, hon kändes inte som min. Mådde väldigt dåligt ibörjan psykiskt och fysiskt, och amingen fungerade inte heller, så vi började med ersättning efter 11 dagar, vilket fick mig att må lite bättre, men inte bra. Sedan är det som om jag har fastnat i det dåliga måendet. Flera gånger i veckan känner jag en enorm smärta inuti, gråter och känner att jag inte orkar mer. Vet inte vad jag ska göra åt detta. Har funderat på att kontakta psykologen på BVC, men tänker då att det är jobbigt att ha barn och att jag bara är löjlig, som överdriver. Har inte heller vågat säga något till nån annan. Älskar verkligen min dotter nu, men känner att jag inte förtjänar henne när jag är så här. Tacksam för råd.

Annons

Annons

Fråga: Hej. Jag undrar om det är mig det är fel på eller om det är vanligt att föräldrar känner så här? När min dotter föddes för 11 månader sen så kände jag inte den där lyckan som alla pratar om, hon kändes inte som min. Mådde väldigt dåligt ibörjan psykiskt och fysiskt, och amingen fungerade inte heller, så vi började med ersättning efter 11 dagar, vilket fick mig att må lite bättre, men inte bra. Sedan är det som om jag har fastnat i det dåliga måendet. Flera gånger i veckan känner jag en enorm smärta inuti, gråter och känner att jag inte orkar mer. Vet inte vad jag ska göra åt detta. Har funderat på att kontakta psykologen på BVC, men tänker då att det är jobbigt att ha barn och att jag bara är löjlig, som överdriver. Har inte heller vågat säga något till nån annan. Älskar verkligen min dotter nu, men känner att jag inte förtjänar henne när jag är så här. Tacksam för råd.

Svar: Hej! Det är jätteviktigt att du tar kontakt med BVC som kan hjälpa dig att komma i kontakt med psykologen. Många mammor känner som dig och behöver hjälp att få prata om detta. Så var inte rädd utan sök hjälp så du kan få må bra och glädjas med din lilla dotter. MVH Birgitta

Annons

Annons