Mammig 3 månaders bebis

Hej. Vi har en son på nu snart 4 månader som för några veckor sen började bli väldigt mammig, det är bara jag som mamma som duger då han ska lägga sig samt när vi ger honom mat, han har sedan han blev 1 månad fått ersättning. När pappa ger mat skriker och krånglar han och verkar inte alls hungrig om mamma ger går det nästan alltid direkt och han äter i lugn och ro. Vid läggningen på kvällen slumrar han till i mammas famn och det går att lägga ner honom och han somnar om. Då pappa försöker lägga tar det nästan en timme och han skriker och gråter somnar oftast sedan av ren utmattning. Borde vi ge upp och låta mamma göra allt detta för att slippa gråt och skrik eller ska vi envisas med att låta pappa lägga honom vissa kvällar också? Vår son gnäller och gråter även då han är hos andra människor, tex farmor och mormor och vill till mamma, detta börjar bli ganska påfrestande för framförallt pappa som känner att han aldrig duger. Skulle bli jätteglada för råd och tips.

Annons

Annons

Fråga: Hej. Vi har en son på nu snart 4 månader som för några veckor sen började bli väldigt mammig, det är bara jag som mamma som duger då han ska lägga sig samt när vi ger honom mat, han har sedan han blev 1 månad fått ersättning. När pappa ger mat skriker och krånglar han och verkar inte alls hungrig om mamma ger går det nästan alltid direkt och han äter i lugn och ro. Vid läggningen på kvällen slumrar han till i mammas famn och det går att lägga ner honom och han somnar om. Då pappa försöker lägga tar det nästan en timme och han skriker och gråter somnar oftast sedan av ren utmattning. Borde vi ge upp och låta mamma göra allt detta för att slippa gråt och skrik eller ska vi envisas med att låta pappa lägga honom vissa kvällar också? Vår son gnäller och gråter även då han är hos andra människor, tex farmor och mormor och vill till mamma, detta börjar bli ganska påfrestande för framförallt pappa som känner att han aldrig duger. Skulle bli jätteglada för råd och tips.

Svar: Hej! Detta är helt normalt. När barnet är 14 veckor så har det lärt känna vem som är mamma och pappa. Då kommer denna fas när barnet reagerar på främmande människor. Och just nu så föredrar han mamma ,et betyder inte att han inte vet att pappa finns där lika mycket. Detta kommer att försvinna av sig själv inom 1 månad. MVH Birgitta, chefbarnsjuksköterska

Annons

Annons