Mat, sömn och magontsproblem

Hej, min son på 6 veckor är ofta missnöjd. Han vill äta (jag ammar) mest hela tiden. Han somnar oftast vid bröstet men vaknar efter en liten stund och "kastar" sig mot bröstet igen. Så kan det hålla på länge. Sen somnar han igen, rapar och sover ca en halvtimme och så börjar det om. Han har problem med magen också – är gasig och får svåra magknip (får minifom och semper magdroppar, jag är noga med vad jag äter). Allt detta leder till att han sover dåligt. Sover inte ens bra när vi går ut och går med vagnen. Han vaknar då med och skriker. Några dagar under hans 6 levnadsveckor har han dock sovit bra – både dag- och natttid. Då tror man att det har vänt, sen börjar allt om igen. Tacksam för råd!

Annons

Annons

Fråga: Hej, min son på 6 veckor är ofta missnöjd. Han vill äta (jag ammar) mest hela tiden. Han somnar oftast vid bröstet men vaknar efter en liten stund och "kastar" sig mot bröstet igen. Så kan det hålla på länge. Sen somnar han igen, rapar och sover ca en halvtimme och så börjar det om. Han har problem med magen också – är gasig och får svåra magknip (får minifom och semper magdroppar, jag är noga med vad jag äter). Allt detta leder till att han sover dåligt. Sover inte ens bra när vi går ut och går med vagnen. Han vaknar då med och skriker. Några dagar under hans 6 levnadsveckor har han dock sovit bra – både dag- och natttid. Då tror man att det har vänt, sen börjar allt om igen. Tacksam för råd!

Svar: Hej! Jag har svårt att svara på denna fråga eftersom du verkar tänka vad du äter och hur ni lever. Dock så är det något som är tokigt och det kan vara allt från det stora till det lilla. För att reda ut det så bör ni ha en fysisk träff med kostrådgivare eller BVC. Jag bollar naturligtvis gärna vidare med dig men jag rekommenderar att ni pratar med någon som kan träffa er rent fysiskt.

Annons

Annons