Min 7 månaders son vill äta fler ggr per natt

Hej! Jag har en son på 7 månader som fortfarande aldrig har sovit mer än max 4 timmar i sträck en natt, han somnar ca 19-19.30 på kvällen och vi går upp 06.00, där emellan äter han nu 3 ggr. Någongång har det gått att få honom att somna om utan mat, men oftast så skriker han snart i högan sky om ingen mat (välling) kommer. Han äter 5-6 mål under dagen, gröt, frukt, välling och vanlig mat. På kvällen försöker jag mata i han lite extra, han är då som hungrigast och äter lätt åtminstone en dubbel portion med gröt innan han lägger sig, men ändå verkar han lika hungrig under natten. Ska jag fortsätta mata honom under natten så som han önskar eller har du några tips på vad jag kan göra för att få honom sova mer eller t.o.m hela nätter? Han är en rejäl liten kille som växt en bra bit över kurvan både vad gäller vikt och längd så det är kanske inte så konstigt att han kräver mycket mat? Han har även perioder, dom varar vanligtvis ca 4-5 nätter åt gången då han vaknar gråtande ca 8-10 ggr per natt, men somnar lika fort om man bara vyssar honom lite (förutom dom 3 ggr då han vill äta förstås), vad beror detta på?

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har en son på 7 månader som fortfarande aldrig har sovit mer än max 4 timmar i sträck en natt, han somnar ca 19-19.30 på kvällen och vi går upp 06.00, där emellan äter han nu 3 ggr. Någongång har det gått att få honom att somna om utan mat, men oftast så skriker han snart i högan sky om ingen mat (välling) kommer. Han äter 5-6 mål under dagen, gröt, frukt, välling och vanlig mat. På kvällen försöker jag mata i han lite extra, han är då som hungrigast och äter lätt åtminstone en dubbel portion med gröt innan han lägger sig, men ändå verkar han lika hungrig under natten. Ska jag fortsätta mata honom under natten så som han önskar eller har du några tips på vad jag kan göra för att få honom sova mer eller t.o.m hela nätter? Han är en rejäl liten kille som växt en bra bit över kurvan både vad gäller vikt och längd så det är kanske inte så konstigt att han kräver mycket mat? Han har även perioder, dom varar vanligtvis ca 4-5 nätter åt gången då han vaknar gråtande ca 8-10 ggr per natt, men somnar lika fort om man bara vyssar honom lite (förutom dom 3 ggr då han vill äta förstås), vad beror detta på?

Svar: Hej! Detta att äta på natten är en vana. Försök att istället öka upp hans mat på dagen och ge en sista välling vid 23-tiden under en period tills han äter ordenligt på dagen. Första nätterna kanske han är lite hungrig men snart kommer han att äta mer dagtid och vänja sig att sova på natten. Det finns en stor anledning till att man inte skall äta välling på natten och det är att man har mindre saliv och då lättare får hål i tänderna. MVH Birgitta

Annons

Annons