Platt och snett bakhuvud

Min bebis har platt och även snett bakhuvud. Hon är nu relativt gammal, drygt 9 månader, och huvudet är därmed mer hårt, vilket naturligtvis leder till att det är svårare att "få till det". BVC säger som vanligt att det blir bättre när de sitter mer, alltså inte är i liggläge så mycket som tidigare. Nu är det dock så här att plattheten har minskat lite sedan hon började kunna sitta, men och detta är ett mycket stort men, snedheten blir inte alls bättre. Tvärtom kommer den förmodligen bara att bli ännu sämre. Problemet är att hennes huvud alltid rullar på en sida när hon sover. Jag försöker vända det flera gånger per natt (och dag) samt få henne att ligga på sidan. Tyvärr vill hon bara ligga på den sida som är plattare. Hennes vänstra sida av huvudet går ut mer på ena sidan. Vad kan jag göra? (Hon har mjuk kudde etc…)

Annons

Annons

Fråga: Min bebis har platt och även snett bakhuvud. Hon är nu relativt gammal, drygt 9 månader, och huvudet är därmed mer hårt, vilket naturligtvis leder till att det är svårare att "få till det". BVC säger som vanligt att det blir bättre när de sitter mer, alltså inte är i liggläge så mycket som tidigare. Nu är det dock så här att plattheten har minskat lite sedan hon började kunna sitta, men och detta är ett mycket stort men, snedheten blir inte alls bättre. Tvärtom kommer den förmodligen bara att bli ännu sämre. Problemet är att hennes huvud alltid rullar på en sida när hon sover. Jag försöker vända det flera gånger per natt (och dag) samt få henne att ligga på sidan. Tyvärr vill hon bara ligga på den sida som är plattare. Hennes vänstra sida av huvudet går ut mer på ena sidan. Vad kan jag göra? (Hon har mjuk kudde etc…)

Svar: Hej! Om huvudet är mycket snett och det är svårt att korrigera så tycker jag att du skall be att få en remiss till sjukgymnast som kan göra en bedömning. Denna remiss får du av din BVC sköterska. MVH Birgitta

Annons

Annons