Sluta amma

Hej,min dotter är snart 7 månader och vi har väldigt svart att få henne att äta annat än bröstmjölk. Vi kan få i henne lite mosad banan och ett smörgasrån, allt annat kan hon smaka en eller 2 skedar av men sedan kniper hon igen munnen. Vi började med smakportioner när hon var ca 4,5 månader och de första 2 veckorna åt hon vad vi gav henne, men sen slutade hon och sedan dess har det varit som jag beskriver ovan. Har provat blanda mosad banan med banangröt men det går inte. Hon vill heller inte dricka ur flaska, vi försöker med välling varje kväll och hon dricker några milliliter, men sen slutar hon.
Det börjar bli väldigt jobbigt eftersom hon vaknar varannan timme på nätterna och vill amma. Hon har också börjat ha vakenperioder på nätterna, hon är vaken 1,5 – 2,5 h mitt i natten varje natt. Hon är oftast glad och ligger och leker i sin säng och ammar lite emellanåt. Jag tror att hon skulle sova mycket bättre om hon åt mer mat på dagarna.
Från en trött mamma.

Annons

Annons

Har ni förändrat något i hennes kost till skillnad från de första två veckorna? Det verkar som att det har blivit en ond cirkel eftersom ni numera ger henne mat varannan timme. Detta medför är hon inte är lika hungrig längre. Ni skulle behöva söka professionell hjälp i form av läkare/sjuksköterska om problemet kvarstår. Er dotter kan få näringsbrister om hon inte får i sig sin mat.

Vänligen Zarah

Annons

Annons