Svårt med riktig mat!

Hej! 

Annons

Annons

Jag blir så stressad av att min 9 månaders tjej inte är intresserad av att äta riktig mat. Har provat med burkmat, plockmat, lura med fruktpure och sen mat, egen mat. Men hon öppnar inte munnen. Gröt går bra välling äter hon gärna. Vi började med smakportioner när hon var 4 månader och det var inga problem. Vi fortsatte med mat och det gick bra. Det var för nån månad sen det började. Kanske äter hon en burk en gång i veckan. Försöker vänta ut så hon ska vara riktigt hungrig när jag ger henne men det hjälper inte. Hon har inte fått några tänder än så jag känner mig lite hämmad i vad jag vågar ge henne. Hon följer sin kurva. Har ni några tips till mig? 

Fråga: 

Hej! 

Jag blir så stressad av att min 9månaders tjej inte är intresserad av att äta riktig mat.Har provat med burkmat,plockmat,lura med fruktpure och sen mat,egen mat.Men hon öppnar inte munnen.Gröt går bra välling äter hon gärna.Vi började med smakportioner när hon var 4månader och det var inga problem.Vi fortsatte med mat och det gick bra.Det var för nån månad sen det började.Kanske äter hon en burk en gång i veckan.Försöker vänta ut så hon ska vara riktigt hungrig när jag ger henne men det hjälper inte.Hon har inte fått några tänder än så jag känner mig lite hämmad i vad jag vågar ge henne.Hon följer sin kurva.Har ni några tips till mig? 

 

Svar: 

Hej, 

Detta kan bero på många olika saker och det skiljer sig väldigt mycket från fall till fall. En av anledningarna kan vara att hon kanske är på väg att få tänder?Vissa föräldrar har fått erfara att det kan leda till nedsatt aptit. Det kanske gör ont att äta? På vilket sätt kämpar hon emot?

Om hon nu äter välling och gröt så försök med att blanda i frukt puree för att få med det också. 

Klagar hon på att hon får ont i magen av att äta? Det kan som sagt bero på många olika saker. Jag hjälper gärna till som kostrådgivare, och du får gärna kontakta mig på maria@barntotal.se.

Ta gärna friheten att skriva i forumet, jag svarar även där.

Vänliga hälsningar,

Maria

 

Annons

Annons