Tänder?

Vår son är nu snart fyra månader och har de senaste tre veckorna varit väldigt kinkig. Vi upplever honom inte alls som något "nöjt" barn. Han äter mycket på sina händer, dreglar mycket och är lite snuvig i näsan. Han har ingen feber, men fruktansvärt svårt att somna och sova längre stunder (vilket han behöver) på dagarna. Än så länge sover han bra på nätterna. Vi funderar på om det kan vara så att hans tänder är på väg? Vad kan vi i så fall göra för att lindra besvären? Flera gånger om dagen gråter han otröstligt och det börjar bli  påfrestande både för honom och för oss föräldrar.

Annons

Annons

Fråga: Vår son är nu snart fyra månader och har de senaste tre veckorna varit väldigt kinkig. Vi upplever honom inte alls som något "nöjt" barn. Han äter mycket på sina händer, dreglar mycket och är lite snuvig i näsan. Han har ingen feber, men fruktansvärt svårt att somna och sova längre stunder (vilket han behöver) på dagarna. Än så länge sover han bra på nätterna. Vi funderar på om det kan vara så att hans tänder är på väg? Vad kan vi i så fall göra för att lindra besvären? Flera gånger om dagen gråter han otröstligt och det börjar bli  påfrestande både för honom och för oss föräldrar.

Svar: Hej! Att man bara sover korta stunder på dagen är normalt när man är 4 månader. Ofta får man gå ut och gå i vagnen någon gång per dag för att få ner dom i lite djupare sömn. Jag tycker dock att du skall gå till BVC och prata med dom och ta en vikt eller för att träffa en läkare för att se att det inte är något fysiskt fel. Normalt är en 4 månders en pigg och glad krabat. MVh Birgitta

Annons

Annons