Vikt (5)

Hej! Jag har en dotter som är 3.5 månader gammal och väger 7400 g och är 64 cm lång. När hon föddes var hon 3540 g men rasade i vikt under följande veckor eftersom bröstmjölken inte räckte till. När hon var 3 veckor gammal började vi med mjölkersättning plus att jag ammade henne i mån av mjölktillgång. Efter det har hon ökat bra i vikt. I dagsläget äter hon 5-6 gånger per dygn, ibland mjölkersättning och ibland bröstmjölk. När vi är på besök på BVC får vi varje gång höra kommentarer angående hennes vikt och eventuella hälsoproblem i framtiden samt att vi inta ska truga på henne mat (vilket vi inte gör). Hon är en väldigt glad, pigg och stark tjej och varken jag eller min man har viktproblem. Bör vi vara oroliga för hennes vikt?

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har en dotter som är 3.5 månader gammal och väger 7400 g och är 64 cm lång. När hon föddes var hon 3540 g men rasade i vikt under följande veckor eftersom bröstmjölken inte räckte till. När hon var 3 veckor gammal började vi med mjölkersättning plus att jag ammade henne i mån av mjölktillgång. Efter det har hon ökat bra i vikt. I dagsläget äter hon 5-6 gånger per dygn, ibland mjölkersättning och ibland bröstmjölk. När vi är på besök på BVC får vi varje gång höra kommentarer angående hennes vikt och eventuella hälsoproblem i framtiden samt att vi inta ska truga på henne mat (vilket vi inte gör). Hon är en väldigt glad, pigg och stark tjej och varken jag eller min man har viktproblem. Bör vi vara oroliga för hennes vikt?

Svar: Hej! Absolut inte. När man ger modersmjölksersättning och gör det enl förpackningen så kan ditt barn inte bli överviktigt, utan bara om man tar med pulver än rekommenderat. Med vänlig hälsning Birgitta

Annons

Annons