Vår 5-månaders bebis vägrar sova

Vi har en 5-månaders pojke som är helt underbar. Men ända sedan han föddes har han haft väldiga problem med att sova på nätterna. Vi har fått miljoner råd att prova. Rutiner, friskluft, gröt, välling, ersättning, somna i egen säng mm. Vi har kämpat i 5 månader nu och det värsta är att när man tror att det inte kan bli värre, så blir det värre. Nu vaknar han flera gånger i timmen. Och det händer att jag aldrig ens somnar innan kl 5 på morgonen. För att sedan måsta gå upp med stora pojken 6.30 för att komma iväg till skolan. Nu börjar det ta ut sin rätt allt det här. Vi är båda fruktansvärt slitna och jag ligger ofta och gråter på nätterna av trötthet. Jag vet inte hur länge till jag orkar detta. Vi har ingen att lämna honom till eftersom vår släkt bor långt bort. Vad ska vi göra! Vi håller på att gå under.

Annons

Annons

Fråga:  Vi har en 5-månaders pojke som är helt underbar. Men ända sedan han föddes har han haft väldiga problem med att sova på nätterna. Vi har fått miljoner råd att prova. Rutiner, friskluft, gröt, välling, ersättning, somna i egen säng mm. Vi har kämpat i 5 månader nu och det värsta är att när man tror att det inte kan bli värre, så blir det värre. Nu vaknar han flera gånger i timmen. Och det händer att jag aldrig ens somnar innan kl 5 på morgonen. För att sedan måsta gå upp med stora pojken 6.30 för att komma iväg till skolan. Nu börjar det ta ut sin rätt allt det här. Vi är båda fruktansvärt slitna och jag ligger ofta och gråter på nätterna av trötthet. Jag vet inte hur länge till jag orkar detta. Vi har ingen att lämna honom till eftersom vår släkt bor långt bort. Vad ska vi göra! Vi håller på att gå under.

Svar: Hej! Jag förstår er att ni är jättetrötta. Ofta kommer man in i en ond cirkel. Jag tycker att ni snarast skall ta kontakt med ert BVC för att få hjälp. Hon kan hjälpa er att boka en tid med er BVC-psykolog för att hjälpa er att dela upp sömnproblemet. MVH Birgitta

Annons

Annons