Barnet ligger i säte

Hej. Det är så att jag fått reda på att mitt barn ligger i säte. Jag har kollat lite på nätet på varför de ligger så och kom fram till att det till stor del kan bero på förtidig förlossning, vilket inte gäller mig som är i vecka 36 och inte skall föda än, eller så var någon form av missbildning/sjukdom. En liten andel beror på formen av livmodern. Så frågan är om det är större risk för ett handikappat barn när de inte vänder sig jämfört med om de ligger med huvudet ner.

Annons

Annons

Fråga: Hej. Det är så att jag fått reda på att mitt barn ligger i säte. Jag har kollat lite på nätet på varför de ligger så och kom fram till att det till stor del kan bero på förtidig förlossning, vilket inte gäller mig som är i vecka 36 och inte skall föda än, eller så var någon form av missbildning/sjukdom. En liten andel beror på formen av livmodern. Så frågan är om det är större risk för ett handikappat barn när de inte vänder sig jämfört med om de ligger med huvudet ner.

Svar: Hej. Detta beror vanligtvis på livmoderns form eller om man ev. har någon muskelknuta i livmodern. Mvh barnmorskan

Annons

Annons