Björkaska

Hejsan! Jag undrar om ni vet om man kan dricka Björkaska under graviditeten. Jag slutade med den när jag blev gravid.. Nu är jag i vecka 23 och har samlat på mig OTROLIGT mkt vätska.. Så jag funderar på att börja dricka björkaska igen eftersom det driver ut mkt vätska ur kroppen.. Vad tror ni om det?? MVH Lisa

Annons

Annons

Fråga: 
Hejsan! Jag undrar om ni vet om man kan dricka Björkaska under graviditeten. Jag slutade med den när jag blev gravid.. Nu är jag i vecka 23 och har samlat på mig OTROLIGT mkt vätska.. Så jag funderar på att börja dricka björkaska igen eftersom det driver ut mkt vätska ur kroppen.. Vad tror ni om det??
MVH Lisa
Svar: 
Hejsan, 
Man brukar inte rekommendera vätskedrivande till gravida eftersom vätskeförlust kan skada barnet. 
 
Försök att drick mycket vatten och ät mycket frukt och grönt, att träna (speciellt simning) hjälper till med att minska på dessa problem. 
Vattenmelon, Vindruvor, Tranbärsjuice, Ananas och Grönt te verkar lätt utdrivande.
Björkaska har inga speciella restriktioner gällande gravida, men för att den verkar utrensande och utdrivande skulle jag vara försiktig och undvika det. Däremot skulle jag kunna rekommendera chlorella som är en grön alg och innehåller massor med näringsämnen samt fungerar utrensande, se bara till
att ta en tsk per dag och inte en detox dos.
Även stödstrumpor kan hjälpa om fötter börjar svullna, även lägga upp benen i luften kan hjälpa.
Om du samlar på dig vatten så du inte längre står ut, trots att kosten är bra och du rör på dig,  så bör du ta kontakt med din barnmorska eller din läkare. 
 
Mvh
Maria 

Annons

Annons