Blöder jag vid missfall även om jag äter progestron

Hej, har gjort en IVF-behandling och fick för en vecka redan på att det fungerade! Är idag på 5+3. Känns jättekul och spännande. Men jag kan samtidigt inte sluta oroa mig för missfall. Jag använder fortfarande progestron vagitorier 2 ggr per dag och jag undrar om dessa kan göra så att jag inte märker ett ev. missfall. Dvs börjar jag inte blöda förrän jag slutar med vagitorierna? Anledningen till att jag fortfarande använder dem är att det mentalt känns bättre på detta sätt än att sluta. Tack för hjälpen!

Annons

Annons

Fråga: Hej, har gjort en IVF-behandling och fick för en vecka redan på att det fungerade! Är idag på 5+3. Känns jättekul och spännande. Men jag kan samtidigt inte sluta oroa mig för missfall. Jag använder fortfarande progestron vagitorier 2 ggr per dag och jag undrar om dessa kan göra så att jag inte märker ett ev. missfall. Dvs börjar jag inte blöda förrän jag slutar med vagitorierna? Anledningen till att jag fortfarande använder dem är att det mentalt känns bättre på detta sätt än att sluta. Tack för hjälpen!

Svar: Hej. Jag tycker att du bokar en tid för inskrivning redan nu, hos en barnmorska. Så att du kan känna dig trygg och få ytterligare information och svar på dina frågor. Lycka till! Mvh Barnmorskan

Annons

Annons