Bränt kött

Hej!

Annons

Annons

När vi grillade revben igår blev ytan lite bränd/svart. Jag åt några bitar, försökte undvika det värsta men vet att jag fick i mig av det brända. Jag var igår i vecka 5+6. Eftersom det bildas giftiga ämnen är jag orolig att jag kan ha skadat fostret. Hur stor är risken för fel och skador hos barnet?

/C

 Hej!

När vi grillade revben igår blev ytan lite bränd/svart. Jag åt några bitar, försökte undvika det värsta men vet att jag fick i mig av det brända. Jag var igår i vecka 5+6. Eftersom det bildas giftiga ämnen är jag orolig att jag kan ha skadat fostret. Hur stor är risken för fel och skador hos barnet?

/C

Hej

Bränd mat är aldrig särskilt bra att äta eftersom det vid stekning av kött bildas flera ämnen som troligtvis är farliga för människan. Dessa ämnen har visat sig vara cancerriskförhöjande (kan orsaka cancer) och mutagena (med förmåga att skada arvsmassan) på försöksdjur. Vid hög stektemperatur och lång stektid ökar dessa ämnen kraftigt

Annons

Annons