Diarré och sammandragningar

Hej! Jag har gått 28+5 dagar. När jag gått 27+0 fick jag rejäla värkar och åkte in till förlossningen där jag fick Bricanyl. Har sedan inte haft fler värkar men haft diarre sen dess. Mår helt bra och sen plötsligt tömmer magen totalt samtidigt som jag får sammandragningar. Det tar väldigt ont i magen men är svårt att säga om det är från sammandragningen eller bara tarmarna. Kan diarren ha med graviditeten att göra eller är det bara normalt dålig mage?

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har gått 28+5 dagar. När jag gått 27+0 fick jag rejäla värkar och åkte in till förlossningen där jag fick Bricanyl. Har sedan inte haft fler värkar men haft diarre sen dess. Mår helt bra och sen plötsligt tömmer magen totalt samtidigt som jag får sammandragningar. Det tar väldigt ont i magen men är svårt att säga om det är från sammandragningen eller bara tarmarna. Kan diarren ha med graviditeten att göra eller är det bara normalt dålig mage?

Svar: Hej. Tarmarna har mindre utrymme i samband med graviditeten och bebisens tillväxt. Tarmarna arbetar dessutom långsammar vid graviditet så mao är det en kombination av detta. Om du äter järn så kan även det påverka avföringen på detta sätt. Mvh barnmorskan

Annons

Annons