Dyktekniken

Vad är dyktekniken för något? Nyfiken? 
Fråga:
 
Vad är dyktekniken för något? Nyfiken? 
Jag har hört mycket gott om Babyz of Sweden från nöjda föräldrar som fått god proffsig hjälp och coachning. Tyvärr bor jag inte i Stockholm annars hade vi kommit dit också. 
Jag undrar lite över det här med att alla mammor går med bebisen utåt i babybjörnen. Är det bra för så små barn att dingla med huvudet? Är det inte bättre att ha dem inåt sig? För anknytningen skulle och alla jobbiga intryck som blir annars för den lilla bebin?
 
 
Svar:
 
Hej Lottie,
Dyktekniken är att vara mindful, det är ett sätt att hantera eller undvika smärta under en förlossning. Att vara HÄR och NU. Tekniken upptäcktes av barnmorskan Cayenne Ekjordh och går kort ut på att kvinnan ska vara så avslappnad som möjligt under förlossningen.
 Hemligheten är att kvinnan ska vara passiv vid sin förlossing. Hon måste våga lita på att hennes kropp är intelligent och vet vad den ska göra.
Cayenne förespråkar mer passivitet, totalpassivitet, och att kvinnan vågar lita på att kroppen är skapt till att klara av födandet. Sen krävs det ett otroligt mod att våga följa med en våg som kommer. Det krävs ett oerhört mentalt mod, du ska falla ner för ett stup och vara säker på att du överlever varje gång…
Total närvaro, och att nollställa sig är viktigt. Inte börja tänka framåt eller bakåt, inte tänka på det man varit med om eller har framför sig. Utan att ta en våg i taget och dyka med. Det är bara den som finns just nu. Men vi moderna människor är ofta dåliga på att leva i ögonblicket men med lite träning fixar du det Lottie! 
Vad gäller frågan om bärselen så passar jag över den till BVC barnmorskorna!
Bästa förlossning till dig!
Carina 
barnmorska/profylaxcoach 

Annons

Annons