Fel vecka via ultraljud?

Hej, jag är väldigt förvirrad. Jag flyttade till min fästman i England den 21/4-2010 och hade min mens när jag flyttade. Nästa månad kom den inte. Preliminara veckan var 8 veckor men när jag gick för att bli skannad för min hormon lvl sjönk massor sa de på sjukhuset att jag är 11 veckor o babyn är 45.4 mm. Det kvittar hur jag räknar. Det går hela tiden under 21/4 och jag hade inte sex med någon innan jag flyttade till England. Kan scanningen vara fel? Hur går jag till väga med detta. Jag vet att alla andra som räknar på det får samma svar som jag. Omöjligt!

Annons

Annons

Fråga: Hej, jag är väldigt förvirrad. Jag flyttade till min fästman i England den 21/4-2010 och hade min mens när jag flyttade. Nästa månad kom den inte. Preliminara veckan var 8 veckor men när jag gick för att bli skannad för min hormon lvl sjönk massor sa de på sjukhuset att jag är 11 veckor o babyn är 45.4 mm. Det kvittar hur jag räknar. Det går hela tiden under 21/4 och jag hade inte sex med någon innan jag flyttade till England. Kan scanningen vara fel? Hur går jag till väga med detta. Jag vet att alla andra som räknar på det får samma svar som jag. Omöjligt!

Svar: Hej. I Sverige sätter vi beräknad förlossningsdatum efter, dateringen / ultraljudsundersökningen i graviditetsvecka 18. Detta datum gäller som förlossningsdatum men med beräkningen att man kan föda två veckor före eller två veckor efter detta utsatta datum. Mvh barnmorskan

Annons

Annons