Folsyra

Hej! Jag har precis fått ett missfall i v 12. Det jag vill göra nu är att bygga upp och stärka min kropp på alla sätt jag kan. Min förhoppning är att jag ska bli gravid igen. Det alla som läser om graviditeter inte kan missa är att man bör äta folsyra. Jag undrar om den dos jag köpte i "Vitamax Kvinna" verkligen räcker som de sa på Apoteket. Den innehåller 500 ug per tablett /dag. Vad behöver jag mer äta eller tänka på i min kost?

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag har precis fått ett missfall i v 12. Det jag vill göra nu är att bygga upp och stärka min kropp på alla sätt jag kan. Min förhoppning är att jag ska bli gravid igen. Det alla som läser om graviditeter inte kan missa är att man bör äta folsyra. Jag undrar om den dos jag köpte i "Vitamax Kvinna" verkligen räcker som de sa på Apoteket. Den innehåller 500 ug per tablett /dag. Vad behöver jag mer äta eller tänka på i min kost?

Svar: Hej! Tänk på att fylla din kost med näringsrik och nyttig kost. Dra ner på sockret och är mycket proteiner för att återhämta din kropp maximalt. De vitaminer du inhandlat innehåller det du behöver och tillsammans med en regelbunden och varierad kost kommer din kropp må bra. Tänk dock på att det kan vara lika viktigt att röra på sig, få en bra sömn och en stabil ostresig vardag. Lycka till och hoppas du snart mår toppen! Zarah 

Annons

Annons