Går inte upp in vikt (2)

Hej. Jag är i vecka 15 och har inte gått upp något i vikt sen jag blev gravid. Är det något som är fel? Jag äter ok, inte för mycket och äter när jag känner mig hungrig. Och jag motionerar inte mer än vad jag gjorde innan. Har fått mage och familjen säger att jag har blivit "stor". Men ibland känner jag mig osäker och tar gärna ett "grav-test", för att jag ska få det bevisat för mig IGEN. Kan det vara något fel?

Annons

Annons

Fråga: Hej. Jag är i vecka 15 och har inte gått upp något i vikt sen jag blev gravid. Är det något som är fel? Jag äter ok, inte för mycket och äter när jag känner mig hungrig. Och jag motionerar inte mer än vad jag gjorde innan. Har fått mage och familjen säger att jag har blivit "stor". Men ibland känner jag mig osäker och tar gärna ett "grav-test", för att jag ska få det bevisat för mig IGEN. Kan det vara något fel?

Svar: Hej. Det kan variera med viktuppgången. Om barnet växer och så även du och du dessutom äter bra då är det är ingen fara. Men stäm även av med din barnmorska som har koll på bebisen och dina värden. Lycka till!
Mvh barnmorskan

Annons

Annons