Gravid eller?

Hej, jag är 17 år gammal och livrädd att jag är gravid IGEN! I somras gjorde jag tre tester på en och en halv månad, två hemma och ett hos läkaren varav alla var negativa. Sedan visade det sig att jag var gravid vilket jag fick veta när jag fick missfall i vecka 8, nu mår jag illa om kvällarna, ligger jag på sidan så gör det jätteont längst ner vid svanken (bakfall på livmodern ). Jag blir jättelätt irriterad på alla, jag sover nästan HELA tiden, nästan allt jag äter eller dricker smakar metall, jag har gjort två st tester nu ett hemma och ett hos läkaren de senaste tre veckorna de var båda negativa. Jag har pratat med ett antal barnmorskor som säger att de misstänker att jag är gravid och råder mig till att göra ultraljud men ingen tar emot mig. KK tar inte emot om det ej är akut eller förrän mensen uteblivit i sex månader. Jag har mens regelbundet och en kraftig blödning i 4-6 dagar nu var min mens sen ca fem dagar och varade i knappt två dagar och det var en liten blödning efter två dagar fick jag en liten blödning som var brunaktig. Jag vill gärna veta om jag är gravid eller inte. För jag har börjat gå upp runt magen och är jätte rädd att det är något annat som är fel om jag ej är gravid. Tacksam för svar!

Annons

Annons

Fråga: Hej, jag är 17 år gammal och livrädd att jag är gravid IGEN! I somras gjorde jag tre tester på en och en halv månad, två hemma och ett hos läkaren varav alla var negativa. Sedan visade det sig att jag var gravid vilket jag fick veta när jag fick missfall i vecka 8, nu mår jag illa om kvällarna, ligger jag på sidan så gör det jätteont längst ner vid svanken (bakfall på livmodern ). Jag blir jättelätt irriterad på alla, jag sover nästan HELA tiden, nästan allt jag äter eller dricker smakar metall, jag har gjort två st tester nu ett hemma och ett hos läkaren de senaste tre veckorna de var båda negativa. Jag har pratat med ett antal barnmorskor som säger att de misstänker att jag är gravid och råder mig till att göra ultraljud men ingen tar emot mig. KK tar inte emot om det ej är akut eller förrän mensen uteblivit i sex månader. Jag har mens regelbundet och en kraftig blödning i 4-6 dagar nu var min mens sen ca fem dagar och varade i knappt två dagar och det var en liten blödning efter två dagar fick jag en liten blödning som var brunaktig. Jag vill gärna veta om jag är gravid eller inte. För jag har börjat gå upp runt magen och är jätte rädd att det är något annat som är fel om jag ej är gravid. Tacksam för svar!

Svar: Hej. Jag tycker att du går till en barnmorska eller doktor så att du kan få hjälp. Dock lättare att få tid hos en barnmorska, ring en barnmorskemottagning eller så kan du gå till ungdomsmottagningen som vanligtvis har drop in dvs du behöver ej boka tid i förväg. Barnmorskan kan hjälpa dig! Känns detta jobbigt så,om du pluggar, kan du även gå till skolsköterskan så att hon hjälper dig. Mvh Barnmorskan

Annons

Annons