Gravid med tidigare cellförändringar & giftstruma

Hej, jag har två olika funderingar. Jag är 34 år gammal och alldeles nygravid (vecka 5). Mycket kan hända än alltså. För snart 10 år sedan hade jag cellförändringar och ca 1 centimeter av livmodertappen skars bort. Sedan dess har jag inte haft några cellförändringar, men jag fick då beskedet att jag eventuellt skulle kunna få problem vid en graviditet. Tyvärr kommer jag inte ihåg alla detaljer om det, och undrar nu igen vad jag har att vänta mig och hur jag bör vara försiktig. Jag fick dessutom hypertyreos för drygt 4 år sen, har gått omedicinerad och symtomfri i drygt 2 år, men förstod även då att det fanns ökade risker att återfå besvären under en graviditet. Tips och råd mottages tacksamt. Mvh, A-L.

Annons

Annons

Fråga: Hej, jag har två olika funderingar. Jag är 34 år gammal och alldeles nygravid (vecka 5). Mycket kan hända än alltså. För snart 10 år sedan hade jag cellförändringar och ca 1 centimeter av livmodertappen skars bort. Sedan dess har jag inte haft några cellförändringar, men jag fick då beskedet att jag eventuellt skulle kunna få problem vid en graviditet. Tyvärr kommer jag inte ihåg alla detaljer om det, och undrar nu igen vad jag har att vänta mig och hur jag bör vara försiktig. Jag fick dessutom hypertyreos för drygt 4 år sen, har gått omedicinerad och symtomfri i drygt 2 år, men förstod även då att det fanns ökade risker att återfå besvären under en graviditet. Tips och råd mottages tacksamt. Mvh, A-L.

Svar: Hej! Du kommer att få all information och hur graviditeten skall planeras i samband med läkarbesöket vid inskrivning på mödravården. Mao så gär Läkaren en bedömning. Jag rekommenderar dig därför att ringa och boka en inskrivningstid på en barnmorskemottagning. Lycka till! Mvh barnmorskan

Annons

Annons