Gravid och jobbar med hästar

Jag undrar vad ni har för rekomendationer vad gäller hästjobb och graviditet. Jag är 38 år och det är mitt första barn. I arbetet så går jag mycket med hästar, mockar, sopar och lyfter. Det är ett tungt arbete fysiskt och det finns ju alltid risker att man blir omkulldragen eller sparkad förstås, även om det hittills inte hänt. Jag undrar över era rekomendationer vad gäller graviditet och mitt arbete. Hur länge vågar jag jobba här? Jag förstår att svaret blir generellt.

Annons

Annons

Fråga: Jag undrar vad ni har för rekomendationer vad gäller hästjobb och graviditet. Jag är 38 år och det är mitt första barn. I arbetet så går jag mycket med hästar, mockar, sopar och lyfter. Det är ett tungt arbete fysiskt och det finns ju alltid risker att man blir omkulldragen eller sparkad förstås, även om det hittills inte hänt. Jag undrar över era rekomendationer vad gäller graviditet och mitt arbete. Hur länge vågar jag jobba här? Jag förstår att svaret blir generellt.

Svar: Hej! Du får känna efter vad du orkar och får då avstå de arbetsmoment som medför en ökad risk för din hälsa nu då du är gravid. Lyssna på din kropps signaler och respektera dessa. Ta även och prata med din mödravårdsbarnmorska så får du mer information och stöd. Mvh Barnmorskan

Annons

Annons