Hej, jag åt igår en smörgås med Leverpastej som jag sedan insåg var sur. Bäst före datumet hade inte gått ut och den hade bara varit öppnad i några dagar men det har antagligen blivit fel på asken vid tillverkning och jag vet inte hur länge den varit dålig. Nu är jag orolig över listeria. Är i vecka 39. Bör jag testa mig för listeria? Hur vanligt är det i leverpastej?
Fråga:
Hej, jag åt igår en smörgås med
Leverpastej som jag sedan insåg var sur. Bäst före datumet hade inte gått ut och den hade bara varit öppnad i några dagar men det har antagligen blivit fel på asken vid tillverkning och jag vet inte hur länge den varit dålig. Nu är jag orolig över listeria. Är i vecka 39. Bör jag testa mig för listeria? Hur vanligt är det i leverpastej?
Svar:
Hejsan,
Det är en oerhört svår fråga. Risken att drabbas av listeria är väldigt liten i Sverige, men ifall du har den minsta oro så tycker jag du borde kontakta din BM eller husläkare för eventuella tester. Det är känsligt med köttprodukter men leverpastej på burk/ask från matbutiken brukar gå bra med tanke på att den inte innehåller lika mycket lever som en paté eller leverpastej köpt över disk.
Mvh,
Maria
Lämna ett svar
Visa kommentarer