Listeria (2)

Åt av misstag färdig Tiramisu köpt på burk. Fick i mig ca en deciliter innan jag kom på att den innehåller Mascarpone. Kontrollerade på burken och mycket riktigt innehöll den bl.a. mascarpone. Efterrätten var importerad från Italien. Stod inget om pastörisering. Är detta något jag bör oroa mig för med tanke på listeriarisken. Är gravid i vecka 26.

Annons

Annons

Fråga: Åt av misstag färdig Tiramisu köpt på burk. Fick i mig ca en deciliter innan jag kom på att den innehåller Mascarpone. Kontrollerade på burken och mycket riktigt innehöll den bl.a. mascarpone. Efterrätten var importerad från Italien. Stod inget om pastörisering. Är detta något jag bör oroa mig för med tanke på listeriarisken. Är gravid i vecka 26.

Svar: Mascarpone är en färskost och ska av den anledningen undvikas under en graviditet. Nu har du redan ätit av din Tiramisu och kan av den anledningen inte påverka hur detta visar sig i din kropp. Listeria är mycket ovanligt och du behöver säkerligen inte känna oro. Vill du trots detta kontrollera, så kan du gå till din barnmorska för mer information. //Zarah

Annons

Annons