Lång väntetid tills nästa UL

Hej. Jag är i vecka 21. I torsdags (9 Okt) var jag på UL och min nästa bokad tid för UL är om 3 månader dvs i mitten av Januari. Är det vanligt att man väntar så lång tid tills nästa BM undersökning eller UL? Bör det inte vara en gång i månad, alltså var 4:e vecka? Man blir orolig när man blir tvungen att vänta så lång tid. Undrar bara om det är normalt. Jag är inskriven på en privat klinik. Tack på förhand!

Annons

Annons

Fråga: Hej. Jag är i vecka 21. I torsdags (9 Okt) var jag på UL och min nästa bokad tid för UL är om 3 månader dvs i mitten av Januari. Är det vanligt att man väntar så lång tid tills nästa BM undersökning eller UL? Bör det inte vara en gång i månad, alltså var 4:e vecka? Man blir orolig när man blir tvungen att vänta så lång tid. Undrar bara om det är normalt. Jag är inskriven på en privat klinik. Tack på förhand!

Svar: Hej. Ultraljud görs i graviditetsvecka 18 för att fastställa beräknat förlossningsdatum (plus minus två veckor). Därefter görs ultraljud enbart på  medicinsk indikation. Barnmorskan följer barnets tillväxt genom att från graviditetsvecka 23 mäta livmoderns tillväxt det sk. SF-måttet. Lycka till. Mvh Barnmorskan

Annons

Annons