Magträning

Skrev till Er i förra veckan angående feber. Har varit hos läkaren nu och fick antibiotika (amoxicillin) som han sa att jag skulle börja med denna vecka om jag inte blev bättre men jag struntar i det eftersom jag känner mig aningen bättre. Inte alls "febrig" som jag upplevde förut utan bara lite snuvig och TRÖTT men det beror ju på graviditeten. En annan fråga: Sit-ups och andra magövningar så som "plankan" och nedre maglyft… är det ok att göra när man är gravid? Är det något man helt bör undvika när man är gravid? Jag fick missfall i juli förra året och vill så klart inte göra något som kan riskera ännu ett. Vänligen/ Maria nu i vecka 6 (5+2)

Annons

Annons

Fråga: Skrev till Er i förra veckan angående feber. Har varit hos läkaren nu och fick antibiotika (amoxicillin) som han sa att jag skulle börja med denna vecka om jag inte blev bättre men jag struntar i det eftersom jag känner mig aningen bättre. Inte alls "febrig" som jag upplevde förut utan bara lite snuvig och TRÖTT men det beror ju på graviditeten. En annan fråga: Sit-ups och andra magövningar så som "plankan" och nedre maglyft… är det ok att göra när man är gravid? Är det något man helt bör undvika när man är gravid? Jag fick missfall i juli förra året och vill så klart inte göra något som kan riskera ännu ett. Vänligen/ Maria nu i vecka 6 (5+2)

Svar: Hej! Har du fortfarande feber skall du följa läkarens rekommendation till behandling, anser jag. När det gäller sit up så kan du träna tills du känner att det " tar emot" och inte är skönt men, pressa dig inte! Magmuskeln "delar sig" under graviditeten vilket är helt normalt. Mvh barnmorskan

Annons

Annons