Matförgiftning

Hej Zarah!

Jag är gravid i snart v.12. Har mått väldigt bra, med lätta illamåenden som gått över så fort jag ätit ngt. För två dagar sedan åkte jag på en matförgiftning. Har inte kunnat behålla ngt förrän jag provade blåbärssopppa 24-tim senare. Vad har du för tips på vad man kan äta som kroppen inte protesterar mot och som är snällt för magen. Fil gick inte alls i morse, ris verkar funka…

Hej!

När magen strejkar bör man äta sådan mat som är skonsam mot magen, men som också ger fibrer och energi. Ris, couscous, vegetariska alternativ som tex: qourn, vit kokt fisk och havregrynsgröt är bra förslag på livsmedel som sätter igång din mage på ett försiktigt sätt. Se till att dricka ordentligt med vatten och tillsätt lite salt i maten för att binda upp vattnet i kroppen.

Vänliga hälsningar

Zarah Öberg