Hej, jag undrar om det är säkert att äta persimon/kaki/sharonfrukt under graviditeten? Har hört att de innehåller höga mängder A-vitamin. Kan frukter innehålla A-vitamin, eller är det alltid i betakarotenform? Innehåller de något annat som kan vara skadligt? Hur är det t.ex. med garvsyran om man äter en rå persimon?
Fråga: Hej, jag undrar om det är säkert att äta persimon/kaki/sharonfrukt under graviditeten? Har hört att de innehåller höga mängder A-vitamin. Kan frukter innehålla A-vitamin, eller är det alltid i betakarotenform? Innehåller de något annat som kan vara skadligt? Hur är det t.ex. med garvsyran om man äter en rå persimon?
Svar: Ingenting är bra i för stor mängd och du bör aldrig överkonsumera frukter som är A-vitaminrika. Ät lagom så är det ingen fara! //Zarah
Lämna ett svar
Visa kommentarer