Risk för igångsättning ännu en gång?

Hej. Har precis upptäckt att jag är gravid vilket är jätteroligt. Under mina två förra graviditeter blev jag igångsatt pga att jag gick över tiden. Första igångsättningen slutade med kejsarsnitt medan den andre blev en vaginal förlossning efter 3 dagar. Hur stor är risken att jag kommer bli tvingen att genomgå en igångsättning till? Vad beror igångsättning på? Finns det någon möjlighet att få planerat kejsarsnitt, då jag tycker att det är mycket påfrestande att bli igångsättning och är inte säker på att jag vill gå igenom det ännu en gång. Tack på förhand.

Annons

Annons

Fråga: Hej. Har precis upptäckt att jag är gravid vilket är jätteroligt. Under mina två förra graviditeter blev jag igångsatt pga att jag gick över tiden. Första igångsättningen slutade med kejsarsnitt medan den andre blev en vaginal förlossning efter 3 dagar. Hur stor är risken att jag kommer bli tvingen att genomgå en igångsättning till? Vad beror igångsättning på? Finns det någon möjlighet att få planerat kejsarsnitt, då jag tycker att det är mycket påfrestande att bli igångsättning och är inte säker på att jag vill gå igenom det ännu en gång. Tack på förhand.

Svar: Hej! Det är svårt att svara på om du denna graviditet går över tiden och behöver bli igångsatt. Jag föreslår att du samtalar om detta samt även eventuellt om kejsarsnitt med din mödravårdsbarnmorska. Lycka till! Mvh Barnmorskan

Annons

Annons