Rör sig!

Hejsan! Jag är nu i vecka 24 och min bebis rör sig som om den vore vild där inne, ibland käns det faktiskt som om den inte ska sluta sparka och känna sig fram, jag är lite orolig, om detta är ett bra tecken eller ett tecken på att bebisen kan vara sjuk på nått sätt. Jag har epelepsi så jag äter medecinen Lamotrigin 100 mg, dagligen, och äter jag inte min medecin får jag oftast svåra svåra krampanfall. Jag känner mig skyldig till att kanske jag borde veta bättre? Och inte ta min medecin och få kramper istället:( Jag vet verkligen inte men hade ni känt på min mage nu, så hade till och med ni tyckt det var otroligt mycket. Jag har ett barn sedan innan, och jag började känna hennes sparkar först i vecka 25. Men snälla jag ber er, är detta ett gott tecken när den rör sig så här mycket? Förlåt för den otroligt dumma frågan. Men jag känner mig skyldig till att kanske jag gjort min bebis sjuk tack vare min medicin.

Annons

Annons

Fråga: Hejsan! Jag är nu i vecka 24 och min bebis rör sig som om den vore vild där inne, ibland käns det faktiskt som om den inte ska sluta sparka och känna sig fram, jag är lite orolig, om detta är ett bra tecken eller ett tecken på att bebisen kan vara sjuk på nått sätt. Jag har epelepsi så jag äter medecinen Lamotrigin 100 mg, dagligen, och äter jag inte min medecin får jag oftast svåra svåra krampanfall. Jag känner mig skyldig till att kanske jag borde veta bättre? Och inte ta min medecin och få kramper istället:( Jag vet verkligen inte men hade ni känt på min mage nu, så hade till och med ni tyckt det var otroligt mycket. Jag har ett barn sedan innan, och jag började känna hennes sparkar först i vecka 25. Men snälla jag ber er, är detta ett gott tecken när den rör sig så här mycket? Förlåt för den otroligt dumma frågan. Men jag känner mig skyldig till att kanske jag gjort min bebis sjuk tack vare min medicin.

Svar: Hej. Det är positiva tecken då barnet rör sig och är aktiv i "magen". Men ta upp detta med din barnmorska så att du slipper oroa dig. Mvh barnmorskan

Annons

Annons