Rörelse

Jag har gått in i vecka 32 och pga tidiga/kraftiga förvärkar så ska jag nu vara så stilla som möjligt och sitta i rullstol när jag ska ut (måste dock ha någon som kör för att inte öka sammandragningarna). Vad kan jag göra för att inte tappa ork och kondis till förlossningen? Jag har 2 barn innan och vet med erfarenhet att både förlossningen och tiden efter blir lättare om inte kroppen är helt "förslöad".

Annons

Annons

Fråga: Jag har gått in i vecka 32 och pga tidiga/kraftiga förvärkar så ska jag nu vara så stilla som möjligt och sitta i rullstol när jag ska ut (måste dock ha någon som kör för att inte öka sammandragningarna). Vad kan jag göra för att inte tappa ork och kondis till förlossningen? Jag har 2 barn innan och vet med erfarenhet att både förlossningen och tiden efter blir lättare om inte kroppen är helt "förslöad".

Svar: I ett läge där stillasittande rekommenderas så är det ytterst svårt att påverka kondition och styrka. Du kan däremot påverka din hälsa genom andra faktorer. Tänk på vad du stoppar i dig, vistas utomhus, drick ordentligt och sov minst 7 timmar per natt.

Lycka till med din lilla tjej eller kille ! Zarah

Annons

Annons