Smärta

Hejsan, jag är vecka 6+4 (om jag räknat rätt) och har i tre dagar haft ont över livmodern/äggstockarna. Jag hade först en stickande svidande känsla med sedan blev det mer tydlig smärta och jäg kände mig lite svag. Jag har inte blödigt något men för 2 år sedan när jag gjorde en abort så öppnade sig inte livmodern utan jag fick svåra smärtor innan den äntligen släppte på trycket och blodet kom ut. Det kanske är samma sak nu? Vad jag egentligen undrar är vad som är normalt? Man läser ju så mycket om MF och utomhavandeskap och oroar sig för det. Jag ringde min MVC (bokat tid för inskrivning om 4v.) men Anneli som svarade var väldigt kort och sa att jag får boka privat om jag är orolig. Kan man avfärda det så lätt? Tacksam för svar, Emilia.

Annons

Annons

Fråga: Hejsan, jag är vecka 6+4 (om jag räknat rätt) och har i tre dagar haft ont över livmodern/äggstockarna. Jag hade först en stickande svidande känsla med sedan blev det mer tydlig smärta och jäg kände mig lite svag. Jag har inte blödigt något men för 2 år sedan när jag gjorde en abort så öppnade sig inte livmodern utan jag fick svåra smärtor innan den äntligen släppte på trycket och blodet kom ut. Det kanske är samma sak nu? Vad jag egentligen undrar är vad som är normalt? Man läser ju så mycket om MF och utomhavandeskap och oroar sig för det. Jag ringde min MVC (bokat tid för inskrivning om 4v.) men Anneli som svarade var väldigt kort och sa att jag får boka privat om jag är orolig. Kan man avfärda det så lätt? Tacksam för svar, Emilia.

Svar: Hej. Ja, det var ett tråkigt bemötandet som du beskriver, självklart har du rätt att få hjälp om du är orolig! Dina symtom; det är inte ovanligt att man i tidig graviditete kan känna som du gör bebisen växer och det sliter och drar i ligamenten. Men kvarstår din oro så ring igen och be om rådsamtal, så att du kan ställa dina frågor, för det finns inga dumma sådana. Om det inte känns bra så vänder du dig till en annan mödravård, för A och O är att man känner sig trygg under graviditeten. Mvh barnmorskan

Annons

Annons