Stickningar i underlivet?

Hej är i vecka 24+3 och har känt stickningar i underlivet. Inget jag känner varje dag utan lite då och då. Undrar vad det kan vara. Inget som vara länge. Kan kännas någon sekund. Sen en annan sak. Får ofta ont i höfterna och lite högre delen av rumpan när jag har suttit för länge. Kan det vara så att jag blir stel lättare eller bara att jag har gått upp i vikt och min kropp är helt enkelt inte van att bära den tyngden?

Annons

Annons

Fråga: Hej är i vecka 24+3 och har känt stickningar i underlivet. Inget jag känner varje dag utan lite då och då. Undrar vad det kan vara. Inget som vara länge. Kan kännas någon sekund. Sen en annan sak. Får ofta ont i höfterna och lite högre delen av rumpan när jag har suttit för länge. Kan det vara så att jag blir stel lättare eller bara att jag har gått upp i vikt och min kropp är helt enkelt inte van att bära den tyngden?

Svar: Hej! Det är svårt att säga vad detta kan vara utan att jag träffar dig Men, det finns flera olika förklaringar och du behöver ej vara orolig. Det du känner kan bero på att bebisen rör sig i livmodern. Men, det kan också komma från ditt bäcken, då detta blir lite mer "rörligt" under en graviditet pga hormonpåverkan. Det är nämligen så att broskbensfogarna som håller ihop bäckenet "mjukas upp" av graviditeteshormonet och då påverkas bäckenet och blir lite mer rörligt. En broskbens fog är bl a blygdbenet, det kan kännas så som du beskriver dina symtom och är ofarligt men, kan komma och gå under graviditeten. Ett tips är då att undvika att gå fort utan gå med kortare och lugnare steg. MEN, jag föreslår att du berättar detta för din banmorska så får hon kolla upp vad detta kan bero på. Lycka till! Mvh Barnmorskan

Annons

Annons