Träningsvärk i magen?

Jag är i vecka 35 och har haft en relativt smidig graviditet. Jag har varit rörlig och kunnat träna på gym, lite anpassat med ändå. I förrgår tog jag en kort stavgångspromenad och efter det kanske 30 styrketräning med övningar rekommenderade för kvinnor i tredje trimestern. Igår och idag har jag varit jättespänd i magen, haft ont i höfterna och ledvärk lite här och var. Är det dumt att fortsätta med stavgång fram till förlossningen? Ska jag ta det jättelugnt? Tilläggas ska att jag bara har gått upp 4 kg hittills under graviditeten.

Annons

Annons

Fråga: Jag är i vecka 35 och har haft en relativt smidig graviditet. Jag har varit rörlig och kunnat träna på gym, lite anpassat med ändå. I förrgår tog jag en kort stavgångspromenad och efter det kanske 30 styrketräning med övningar rekommenderade för kvinnor i tredje trimestern. Igår och idag har jag varit jättespänd i magen, haft ont i höfterna och ledvärk lite här och var. Är det dumt att fortsätta med stavgång fram till förlossningen? Ska jag ta det jättelugnt? Tilläggas ska att jag bara har gått upp 4 kg hittills under graviditeten.

Svar: Hej. Det du känner kan nu vara sammandragningar som kan beror på på din träning men kan även vara förvärkar eftersom du börjar närma dig förlossningen. Så, därför bör du kolla upp det med din barnmorska! Men, oavsett vad det är så rekommenderar jag dig att sluta träna och det fram till förlossningen. Mvh barnmorskan.

Annons

Annons