Urinpåträngningar

Hej! Jag är i vecka 17 (16+2) och har problem med urinblåsan. Det är en väldigt obehanglig känsla, gör inte ont egentligen, men känns som tryck hela tiden även om jag just kissat. Det började kring vecka 6-7, försvann sedan efter ett par veckor, men nu har problemet kommit åter. Har kollat hos BM efter bakterier eller protein i urinet, men det var som det skulle. Min fråga nu är om det bara brukar bli värre i takt med att livmodern växer, eller om det kan vara värre i början/vissa perioder då kroppen inte hunnit anpassa sig? Tack på förhand!

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag är i vecka 17 (16+2) och har problem med urinblåsan. Det är en väldigt obehanglig känsla, gör inte ont egentligen, men känns som tryck hela tiden även om jag just kissat. Det började kring vecka 6-7, försvann sedan efter ett par veckor, men nu har problemet kommit åter. Har kollat hos BM efter bakterier eller protein i urinet, men det var som det skulle. Min fråga nu är om det bara brukar bli värre i takt med att livmodern växer, eller om det kan vara värre i början/vissa perioder då kroppen inte hunnit anpassa sig? Tack på förhand!

Svar: Hej. Vid graviditet så är det mycket vanligt att man får gå mer frekvent på toaletten och detta varierar under graviditeten. Har du besvär/ont så informera din barnmorska om detta för ev koll. Mvh barnmorskan

Annons

Annons