Varför blir jag inte gravid?

Jag är en kvinna på 32 år med två barn, 12 och 2 år. Jag har aldrig använt preventivmedel och tror därför att jag inte blir gravid så lätt. Jag har i drygt ett år försökt bli gravid igen men utan resultat. I samband med ägglossning brukar jag ha känningar i underlivet, det sticker och värker lite. Direkt efter ägglossningen kommer också min ganska svåra pms igång. Jag är noga med hur jag lever, äter för det mesta bra och motionerar regelbundet. Mina frågor är dels om det finns något jag kan göra utöver detta men jag undrar också om min pms kan ha nåt med saken att göra?

Annons

Annons

Fråga: Jag är en kvinna på 32 år med två barn, 12 och 2 år. Jag har aldrig använt preventivmedel och tror därför att jag inte blir gravid så lätt. Jag har i drygt ett år försökt bli gravid igen men utan resultat. I samband med ägglossning brukar jag ha känningar i underlivet, det sticker och värker lite. Direkt efter ägglossningen kommer också min ganska svåra pms igång. Jag är noga med hur jag lever, äter för det mesta bra och motionerar regelbundet. Mina frågor är dels om det finns något jag kan göra utöver detta men jag undrar också om min pms kan ha nåt med saken att göra?

Svar: Hej Jag tycker att du skall boka tid hos en gynekolog om du önskar att snart bli gravid igen. Läkaren kollar då upp din ägglossning mm. Det är svårt för mig att säga vad detta kan bero på och du lever ett sunt liv. Stress??
Lycka till! Mvh barnmorskan

Annons

Annons