Varför mår jag så dåligt?

De senaste dagarna har jag under förmiddagen och fram till eftermiddagen (vid middagsdags) haft huvudvärk, illamående och varit vansinnigt trött (har somnat till vid tre tillfällen på arbetsplatsen). På kvällen mår jag bättre. Jag är gravid i vecka 23. Vad kan detta bero på? Jag funderade själv på järnbrist.

Annons

Annons

Fråga: De senaste dagarna har jag under förmiddagen och fram till eftermiddagen (vid middagsdags) haft huvudvärk, illamående och varit vansinnigt trött (har somnat till vid tre tillfällen på arbetsplatsen). På kvällen mår jag bättre. Jag är gravid i vecka 23. Vad kan detta bero på? Jag funderade själv på järnbrist.

Svar: Hej! Jag förstår att det är jobbigt för dig. Graviditets hormonet påverkar dig på många olika sätt under graviditeten och jag brukar säga att, hormonerna  tar mycket "plats i din kropp" och även av din energi. Huvudvärken beror vanligtvis också på detta hormon och är mao inte ovanligt att man har. Detta utesluter givetvis inte att din barnmorska kollar upp ditt blodtryck Vanligtvis. avtar tröttheten efter ca graviditetsveck 20. Tröttheten kan även bero på att ditt järnvärde ligger i underkant Därför föreslår jag att du kolla upp järnvärdet då du är hos din mödravårdsbarnmorska. Mvh Barnmorskan

Annons

Annons