Vågar jag mysa med skumpa?

Hej! Jag tog ut min hormonspiral 28/4.  Igår 14/5 hade vi första samlaget med graviditet som utgång. Har inte haft mens än. Ca en vecka efter det att jag tagit ut spiralen fick jag pms (kändes som det i alla fall) ont i äggstockarna, ja alla symtom för min mens men utan blödning.  Imorgon lördag, 16/5 ska jag och min sambo bo på hotell och mysa. Vi hade tänkt att korka upp en flaska skumpa och mysa ordentligt. Törs jag nu dricka av denna skumpa eller bör jag avstå? Tänker själv att sannolikheten är minimal att jag ska ha blivit gravid på första försöket men vet ändå inte om jag törs chansa utan att ha rådfrågat någon innan.
Tack snälla på förhand för ditt/ert svar.  Mvh// Anna

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag tog ut min hormonspiral 28/4.  Igår 14/5 hade vi första samlaget med graviditet som utgång. Har inte haft mens än. Ca en vecka efter det att jag tagit ut spiralen fick jag pms (kändes som det i alla fall) ont i äggstockarna, ja alla symtom för min mens men utan blödning.  Imorgon lördag, 16/5 ska jag och min sambo bo på hotell och mysa. Vi hade tänkt att korka upp en flaska skumpa och mysa ordentligt. Törs jag nu dricka av denna skumpa eller bör jag avstå? Tänker själv att sannolikheten är minimal att jag ska ha blivit gravid på första försöket men vet ändå inte om jag törs chansa utan att ha rådfrågat någon innan.
Tack snälla på förhand för ditt/ert svar.  Mvh// Anna

Svar: Hej. Svårt att säga ang "skumpan"precis som du skriver. Men, planerar ni aktivt en graviditet så rekommenderar jag att du helt avstår från alkohol. Det går ju bra att mysa ändå, med tanke på anledningen, eller hur? Lycka till,
Mvh barnmorskan

Annons

Annons