Viktuppgång gravid

Hej! Jag är gravid med mitt andra barn och är nu i v 27 och har gått upp ca 6 kg. Vägde 56.5 kg när jag blev gravid. Förra graviditeten gick jag upp 13 kg men hade otroligt svårt att gå ned alla kilona i vikt igen, det tog mig nästan 1,5 år om inte mer. Jag vill inte ha det så igen!! Nu undrar jag hur jag ska tänka. Ska jag försöka hålla igen, så att det inte blir mer än 10 kg vilket skulle vara ok. Men samtidigt så gick jag upp massor på slutet förra gången, Är orolig och stressad över detta och gillar inte alls min gravidvikt eller utseende. I övrigt är alla prover bra och magen växer som den ska.

Annons

Annons

Fråga: Hej! Jag är gravid med mitt andra barn och är nu i v 27 och har gått upp ca 6 kg. Vägde 56.5 kg när jag blev gravid. Förra graviditeten gick jag upp 13 kg men hade otroligt svårt att gå ned alla kilona i vikt igen, det tog mig nästan 1,5 år om inte mer. Jag vill inte ha det så igen!! Nu undrar jag hur jag ska tänka. Ska jag försöka hålla igen, så att det inte blir mer än 10 kg vilket skulle vara ok. Men samtidigt så gick jag upp massor på slutet förra gången, Är orolig och stressad över detta och gillar inte alls min gravidvikt eller utseende. I övrigt är alla prover bra och magen växer som den ska.

Svar: Hej! Du skall ej hålla igen med maten men, ät enl tallriksmodellen och undvik kakor godis läsk mao undvik socker. Lycka till! Mvh Barnmorskan

Annons

Annons