Värk i underlivet

Hej. Jag är 41 år och gravid i vecka 5 med mitt 4:e barn och har en konstant värk långt ner i underlivet dvs inne i slidan och yttre blygdläppar. Har inte haft så under tidigare graviditeter. Värken sitter inte över magen som mensvärk gör. Har inte träffat barnmorska än och funderar vad detta beror på. Kan det vara åderbråck inuti? Har haft åderbråck på benen under tidigare graviditeter. Bör jag vara orolig?

Annons

Annons

Fråga: Hej. Jag är 41 år och gravid i vecka 5 med mitt 4:e barn och har en konstant värk långt ner i underlivet dvs inne i slidan och yttre blygdläppar. Har inte haft så under tidigare graviditeter. Värken sitter inte över magen som mensvärk gör. Har inte träffat barnmorska än och funderar vad detta beror på. Kan det vara åderbråck inuti? Har haft åderbråck på benen under tidigare graviditeter. Bör jag vara orolig?

Svar: Hej. Det bästa är att du kollar upp detta med din gynekolog eller i samband med inskrivningen på mödravården. Det kan vara så att bäckenet ger dessa symtom pga hormonpåverkan på bäckenets broskbensfogar. Men som  sagt kolla upp detta. Mvh Barnmorskan 

Annons

Annons